Barbara Zacirkovnik

Sem Barbara, v prvi vrsti ženska, mami, žena, hči, kolegica, prijateljica.

… sicer pa magistra ekonomskih znanosti iz področja menedžmenta, praktičarka individualnih in skupinskih coachingov po metodi Solution Focused Aprouch – t.j. v rešitve usmerjen pristop za usmerjenost v spremembe na bolje, certificirana vodja za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj podjetja ter snovalka, moderatorka izobraževalnih procesov in mediatorka.

Od nekdaj mi neskončne izzive predstavljajo: kultura, etika in morala posameznika in družbe.

Obožujem področje ‘človeških virov’, njihove potenciale in razvoj teh. Kot temelj dobrih odnosov postavljam v gaberite medsebojno spoštovanje, nenasilno komunikacijo in transformativno trajnostno naravnanost. Od tu naprej se začne zgodba odgovornosti, zavzetosti, pripadnosti, prispevanja, …

Prepričana sem, da smo ljudje tisti, ki spreminjamo stvari na bolje. In verjamem, da vsakdo izmed nas ima v sebi vse potrebne vire moči, ki nam pomagajo pri reševanju različnih življenjskih situacij. Verjamem, da smo ljudje sposobni, če le zapustimo cono udobja in se otresemo rutinskega delovanja, videti stvari drugače in znamo priti do uvidov, ki nam pokažejo način, kako se bomo “življenja” lotili.

V svojem aktivnem delovnem obdobju sem delala in se razvijala na številnih področih, zaradi česar se je okrepila moja čustvena inteligenca in oblikovala zrela empatična osebnost.

Zato sem se podala v mediatorstvo, ker na vsakem koraku stremim k rešitvam in ne k problemom, ker gledam naprej in ne nazaj, ker iščem potenciale in ne pomanjklivosti, ker verjamem, da se da… s konstruktivnim reševanjem izzivov / konfliktov / sporov. Ker na ta način lahko ustvarjamo situacije ‘win-win’ in skupaj gradimo novo kulturo reševanja sporov in grajenja odnosov.

Naslov: Gavce 28, 3327 Šmartno ob Paki
Telefon: 031 395 888
E-pošta: barbara@emendo.si

Pomakni se na vrh