Meta Prezelj Manfreda

Sem Meta Prezelj Manfreda, po izobrazbi univerzitetna diplomirana profesorica angleškega in španskega jezika in trenutno učiteljica angleščine na OŠ Franceta Bevka v Tolminu.

Od leta 2015 sem tudi mediatorka. Opravljeno imam osnovno izobraževanje za mediatorja, kasneje pa sem pridobila tudi naziv šolski in družinski mediator, saj me prav ti dve področji trenutno najbolj zanimata.

Mediacija mi veliko pomeni in v njej res vidim velik potencial. Veščine, ki sem jih pridobila tekom usposabljanja, mi velikokrat koristijo v vsakdanjih situacijah.

Želim si, da bi tudi širša javnost mediacijo prepoznala kot nekaj dobrega in se je večkrat posluževala za izboljšanje komunikacijskih veščin ter v izogib številnim sporom.

Prav v ta namen sem leta 2021 odprla popoldansko dejavnost Stik mediacija, s.p., preko katere izvajam različne aktivnosti na temo mediacije in ozaveščanja javnosti o tej alternativni metodi reševanja vseh vrst konfliktnih situacij.

V februarju sem se pridružila tudi mediacijskemu društvu Bono, saj sem ob brskanju po spletu v predstavitvi društva prepoznala vizijo, ki jo imam in želim širiti tudi sama.

Eden izmed mojih najljubših citatov je gotovo ‘𝐊𝐨 𝐠𝐨𝐯𝐨𝐫𝐢š, 𝐬𝐚𝐦𝐨 𝐩𝐨𝐧𝐚𝐯𝐥𝐣𝐚š, 𝐤𝐚𝐫 ž𝐞 𝐯𝐞š. Č𝐞 𝐩𝐨𝐬𝐥𝐮š𝐚š, 𝐬𝐞 𝐦𝐨𝐫𝐝𝐚 𝐧𝐚𝐮č𝐢š č𝐞𝐬𝐚 𝐧𝐨𝐯𝐞𝐠𝐚.’ (𝐃𝐚𝐥𝐚𝐢 𝐋𝐚𝐦𝐚)

Trudim se, da kot mediatorka počnem prav to – poslušam včasih zelo različna stališča in interese, z namenom, da bi se ljudje z mojo pomočjo zaslišali, rešili svojo situacijo v obojestransko zadovoljstvo ter izboljšali tudi svoj odnos.

Kontakt:
meta.prezelj@gmail.com /
mpmstik@gmail.com

Pomakni se na vrh